Fete “marionete” și băieți “marioneți”

O fi ceva cu lumea asta, ceva straniu și greu de înțeles chiar…

Recent, m-am prins deseori gîndindu-mă: ce caută bărbații în femei și ce caută femeile în bărbați? Nda, mai retorică întrebare nici că se putea…

Am analizat cercul meu de prieteni, nu că nu aș fi reușit să observ lucruri pozitive, dar prea individuale ca să fie generalizate pentru o statistică sau afirmație. Am extins vizorul asupra cunoscuților –  mix total. La etapa finală cu oamenii care recent au apărut în viața mea, m-am pierdut în analize meditative.

Fraza cheie a multor bărbați: “Nu complica, te rog” (spusă în toate variantele posibile).

Fraza cheie a femeilor: “Încercarea vină n-are” (care în fond are de fapt o doză extremală de speranță a contrariului).

Individualitatea fiecăruia face cuplarea mai dificilă odată cu asimilarea unui vector premeditat în relații. Fiecare își dorește ceva anumit, are anumite așteptări pe care le dau la o parte de frică se pare,  devenind astfel marionetele partenerului.

În relații vor fi unii care vor aduce ceva nou și exotic în viața ta, unii pe care îi știi de mult timp și te simți comod, cei care vor aduce ceva neașteptat și surprinzător, cei care te vor duce departe de început și cei care te vor aduce înapoi acolo de unde ai pornit, cei care au fost-au cucerit-au plecat-și au revenit iar…

Toate-s bune. Toți își doresc binele. Devin sclavi ai trecutului și amintirilor care se simt în relațiile actuale. Le pun pe toate în formă de “elefanții pe pînza de păianjen”, doar că în viața reală, cîntecul ăsta din păcate are sfîrșit și pînza se rupe, cel mai des, pe neașteptate nu atunci cînd intenționezi.

Și pentru că ne temem de pînza de păianjen, devenim fete marionete găsind scuze în fraza “dacă nu fac așa cum îmi zice”, va pleca – ei și ce dacă? Lasă-l să plece!

Or, băieți marioneți, care vor lăsa ca ea să decidă în relație cine, cînd, unde se mută și cine taie salata întimp ce altul e la manichiură.

Nu e o concluzie, dar dacă tot am început să mă gîndesc la asta, mi-am dat seama: cea mai excitantă, provocatoare și semnificativă din toate relațiile este aceea pe care o ai cu tine însuți. Și dacă ai norocul să găsești pe cineva să iubească Tu-ul pe care tu îl iubești, asta e de-a binelea fantastic!

Nu micșorați importanța unei cine prietenești într-o duminică seara, sau a unui dejun luni înainte de job, toate au un rost, dați rost momentului.

Nu manipulați cu sentimentele, manipulați cu circumstanțele!

Nu căutați scuze, căutați posibilități!

 

Advertisements
This entry was posted in Poezie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s